Jönköping

Strong Mobility

Ett låg- medelintensivt rörlighetspass med dynamiska, funktionella och statiska styrkeövningar. Ett pass som behöver prioriteras oavsett tidigare erfarenhet för din rörlighet.
Passet bygger på dynamiska/ funktionella styrkeövningar i rörelseserier i 45 sekunders intervaller. Fokus ligger på naturlig rörelse i kroppen och kommer utmana dig som är stel och känner dig orörlig.EasyLine

Skonsam styrketräning i grupp. Vi jobbar från maskin till maskin i tidsintervaller. Passet passar alla som vill lära sig aktivera sina muskler. Samt de som vill ha en lättare start vid skador osv.
Easyline utmanar både din styrka, kondition och uthållighet.
Maskinserien heter Easyline.
Istället för vikter består motståndet av hydrauliska cylindrar som anpassar motståndet efter hur intensivt du själv arbetar. Du behöver alltså inte göra några egna inställningar på maskinerna utan bestämmer själv motståndet med hjälp av kroppsvikten.

Dansa Zamba

Danskoreografi till latinamerikanska rytmer. Passar alla som gillar att röra sig och svettas i takt till musik. Musiken och rörelserna förflyttar dig till varmare breddgrader och det är fritt fram att släppa loss dina höfter.
Dansa Zamba är en träningsstund fylld av glädje och energi.

Step Glädje

Ett koordinerat högintensivt konditionspass i takt till snabb musik. Passet är uppbyggt med stegkombinationer i block som utförs på en step-up bräda.
Det är ett pass som utmanar dig som gillar att röra dig i snabb takt till musik och drivs av rytm och dansglädje.
Step Glädje gör din konditionsträning till något utöver det vanliga.

Dansa Afro

Danskoreografi till afrikanska rytmer. Passar alla som gillar att röra sig och svettas i takt till musik. I Dansa Afro får du njuta av stora härliga rörelser som är inspirerade av afrikansk dans och musik i moderna tappning. En träningsstund fylld av rörelseglädje och värme.

Yoga Flöde

Ett lågintensivt rörligetspass i lättare yogapositioner och flöden för att du ska komma ner i varv och hitta din andning.
Vi blandar yogaflöden med traditionella stretchövningar. Passet är delvis med en pinne som redskap och på en matta till lugn musik.
Rörlighetsträning och avslappning är något som vi alla behöver och är tacksamt att utöva. Det går fort att hitta sin utvecklingspotential.

Seniorträning

Vi erbjuder olika typer av seniorpass varje morgon/förmiddag måndag – fredag. Man kan träna cirkelträning, styrka, gympa, dans och rörlighet. I våra pass tränar vi upp våra muskler, flåset, balansen och rörligheten. Allt för att nå en gladare energifylld pension!
Vi vet att träning är en av de bästa medicinerna för att ha en hållbar friskare livsstil när vi blir äldre. Den förebygger skador, smärta, artros, hjärt- och kärlsjukdomar, den mentala hälsan, sömnen mm. Vi ser även att den sociala biten är viktigt när vi blir äldre. Att man motverkar känslor av isolering och ensamhet, hos oss sitter många seniorer och fikar innan och efter träningen. Välkommen du med!

Core

Ett medelintensivt pass med fokus på mage, rygg, säte och lår. Passet är uppbyggt i block med olika antal repetitioner och omgångar (sets). Du kan själv anpassa intensiteten i varje set utefter ditt utgångsläge.
Redskap som används är matta, viktplatta och miniband.
Core betyder kärna och genom att träna upp vår bålmuskulatur hjälper det vår grundhållning i kroppen. Det har du har nytta av i din vardag och det innebär även att du kan generera mer kraft och styrka och på så sätt få ut mer av din övriga träning.

Kettlebell

Ett medelintensivt pass med fokus på styrka och teknik. Passet bygger på olika tidsintervaller där du kan anpassa din insats beroende på dina förutsättningar.
Redskapet man använder är en Kettlebell, ett klot med handtag (där vikterna varierar). Den används till att swinga, lyfta, bära och balansera. Även träning med den egna kroppsvikten förekommer. Allt för att få en så funktionell träning som möjligt.
Med Kettelbells tränar hela kroppen på en gång både de långsamma och de explosiva muskelfibrerna. Du tränar både styrka och uthållighet och får ett komplett träningspass.

Cirkelträning

Ett högintensivt träningspass med olika stationer. Med fokus på intervallträning för hela kroppen.
Passet består av både kondition- och styrkeövningar i två gånger 45 sekunders intervaller med 15 sekunders vila.
Cirkelträning kör vi på vår funktionella yta och använder oss av de redskap som finns där. Bland annan roddmaskin, stakmaskin, hantlar, kettlebells, viktbollar osv.
Intervallträning anses som en av de mest effektiva träningsformer för att öka din förbränning.

Styrka / kondition

Ett tidsintervallpass för hela kroppen både med och utan redskap. Passet är för alla oavsett utgångsläge.
Med olika typer av redskap ökar vi belastningen på så sätt utmanar vi vår maxprestation. Vi använder stepbräda, skivstång och viktplattor. Övningsblock och tidsintervaller varierar under passet för bästa effekt.
Passet kommer ge dig en helhetsupplevelse för hela kroppen och utmanar din styrka, din kondition, din teknik och muskelkontroll.

Nässjö

    Passar dig som vill

  • - Bli starkare.

  • - Förbruka energi.

VATTENGYMPA

Ett fartfyllt, allsidigt och skonsamt träningspass på grunt vatten.

Vi tränar styrka, rörlighet och kondition, vissa delar med redskap som ökar motståndet i vattnet. Hela kroppen får jobba effektivt under 30 min intensiv träning och avslutas med 5 min stretch och avslappning.

PULSTRÄNING

Kettlebell

SPINNING

SPINNING är en mycket populär träningsform på gymen runt om i landet.
Träningen sker inte på vanliga konditionscyklar, utan på Pulse Spinning-cyklar. Spinningklasserna leds av en instruktör som till taktfast musik guidar dig genom hela passet. Under de olika passen alterneras träningen och du får anvisningar om att öka eller minska motståndet på cykeln.
Du växlar mellan sittande och stående och du kommer att göra allt från att sprinta på "raksträckor" till att trampa långsamt i sega "uppförsbackar". Däremot skall du inte räkna med att ta igen dig i några "nerförsbackar", du sitter aldrig inaktiv utan pedalerna ska röra sig hela tiden!

VATTENGYMPA SENIOR

VATTENGYMPA SENIOR är ett fartfyllt, allsidigt och skonsamt träningspass på grunt vatten för dig som fyllt 60 år. Vi tränar styrka, rörlighet och kondition, vissa delar med redskap som ökar motståndet i vattnet. Hela kroppen får jobba effektivt under 30 min intensiv träning och avslutas med 5 min stretch och avslappning.